ICC Türkiye Milli Komitesi 59. Seçimli Genel Kurulu TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda yapıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Genel Kurulda yapılan oylama ile ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu başkanlığına seçildi.

20 kişilik Yönetim Kurulu belirlendi

Seçimli Genel Kurul’da ICC Türkiye’nin 20 kişiden oluşan Yönetim Kurulu da belirlendi.

TOBB ve Oda-Borsaları temsilen; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Balıkesir Sanayi Odası (SO) Başkanı İsmail Uğur,  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, , Sinop TSO Başkanı Erol Derici, Isparta TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  Afyonkarahisar TSO Başkanı Hüsnü Serteser, Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün, Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Mersin Ticaret Borsası (TB) Başkanı Ömer Abdullah Özdemir, Adana TB Başkanı Muammer Çalışkan,  Nizip TB Başkanı İbrahim Sarı,  Ankara TB Meclis üyesi İbrahim Öztürk ve TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz seçildi.

Yönetim Kurulu’na üye şirketleri temsilen ise Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Türkiye Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman, Kent Kart Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Basmacı ve Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi ve ICC Tahkim Divanı Üyesi Prof. Dr. Ziya Akıncı seçildiler.