Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ve Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliği ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya İl Müdürü İzzet Murat Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu il ve İlçelerde faaliyet gösteren üretici birliği başkanları bazı temsilciler ve girişimciler katıldı
Açılış konuşmasını yapan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nedim Kuzu Program kapsamında Siirt Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Bakanlık adına tüm çalışmalardan sorumlu olan Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğüne, yapılacak olan başvuruların ilgili Bakanlık birimlerine iletilmesi ve bu başvuruların kabulü için ihtiyaç duyulan çalışmaların ve girişimlerin takipçisi olacaklarını söyledi. Ayrıca Başkan Vekili Kuzu çok sayıda çiftçiye ve girişimciye ulaşmalarına rağmen katılımın beklenenin altında olmasından da yakındı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat ise söz konusu projenin amacının gelir düzeyini desteklemek, kırsal kesimin belirli bir kapasiteye yükselmesini sağlamak olduğunu söyledi. İl Müdürü konuşmasında Proje ile tarım ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi, depolanmasındaki tesislerin ülke genelinde eksikliğinin tamamlanmasının da sağlanacağını kaydetti. Desteklenmeden gerçek, tüzel ve bireysel kişilerin faydalanabileceğini kaydeden İl Müdürü Murat “Proje tutarının Tüzel kişilerde 800 bin gerçek kişilerde ise 300 bini geçemeyeceğini” ifade etti.
Son olarak Murat “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesinde başvuruların 14 Aralık 2013 tarihi itibariyle başladığını, başvuru süresinin 27 Ocak 2014 tarihinde sona ereceğini "sözlerine ekledi.
Soru ve cevap şeklinde devam eden toplantıda, katılımcılardan Ticaret Borsaları Neden Kurulmuyor şeklinde yöneltilen soruyu Stso Başkan vekili Nedim Kuzu “ Ticaret Borsalarının kurulabilmesi için Odamıza en az bu işle uğraşan bin kişinin kayıt yaptırması gerekir ve maalesef bu sayı 25 30 geçmemektedir” diye yanıtladı